MŰSZAKI TARTALOM

A telek a Belváros szívében a gyorsan fejlődő Corvin negyed városrész területén fekszik, az utca, vegyes használatú közterület. A telek keskeny, szabálytalan téglalap alakú, tűzfalakkal határolt telek. A környezetben a múlt században épült lakóházak találhatók. A zártsorú beépítésből és a vonatkozó jogszabályból adódik, hogy a telekre az épület az utcai telekhatárra kerül, alaprajzi rendszere T betű alakzattal készül, udvari szárnnyal. Az épület tömege 7 emelet magas.

A pinceszinten a lakossági tároló helységek és gépészeti központ kapott helyett.

A földszintre az épület főbejárata, garázsbejárat, teremgarázs, hulladéktároló kerül, a földszint feletti födémen zöldtető készül. 

Az 1-7 emeleteken különböző méretű lakások találhatók, jellemzően erkéllyel, loggiákkal. 

A teljes épületen átmenő kétkarú lépcső és a 13 személyes felvonó  a pince és a hetedik emelt között működik. 

Az épület hagyományos technológiával, minőségi alapanyagokból készül, a homlokzati és lakáson belüli falak égetett kerámia téglából, a hangszigetelést biztosító falak mészhomok téglából készülnek. Ezt egészíti ki a modern hőszigetelés, és a műanyag profilos ablakok, melyek beépített redőnytokkal, illetve elektromos működtetésű redőny előkészítéssel rendelkeznek. 

A lakásokon belül a kiváló minőség biztosítéka a német/lengyel szaniterek és csaptelepek, a fürdőszobákba kerülő akryl kádak és zuhanytálcák. 

Az épületben különlegesen hatékony, vegyes fűtési rendszer készül, amely a hőszigetelő rendszer elemeivel együtt garantálja a BB - közel nulla energiafelhasználású energetikai besorolást. A rendszer itt már nem csak a fűtésről, hanem a lakások hűtéséről is gondoskodik, természetesen biztosítva a lakásonkénti egyedi szabályozást, illetve lakásonként az egyedi hőmennyiségmérést. A fűtés a lehető legkomfortosabb módon történik, a lakószobákban és a fürdőszobában a mennyezet fűtésével, így a törölközőszárítós radiátortól eltekintve a fűtőtestek sem lesznek útban. A nyári melegben a kellemes hőmérsékletet a mennyezet hűtésével érjük el, amely kíméletesen a levegő fújása nélkül éri el a levegő lehűlését.

Az okosotthon rendszer előkészítése biztosított, egyéni igények alapján felár ellenében tovább fejleszthető. 

A fűtési-hűtési rendszer lakásonként történő szabályozása programozható termosztát által, vezérelt zónaszeleppel biztosított. A programozható termosztát opciósan WIFI vezérelt okos termosztát is lehet. 

A fürdőkbe tervezett törölköző szárító radiátorok szabályozható elektromos fűtőpatronnal ellátva kerülnek telepítésre.

Motoros redőnyműködtetés táphálózata kiépítésre kerül, amely távműködtetéssel vezérelhető. 

A fűtés és hűtés irányításával, redőnymozgatással, okoskapcsolóval együtt alkotják az okosotthon rendszert, ami fali vezérlőpanellel, vagy mobiltelefonról/számítógépről állítható.

Budapest, 2021.05.21.

Kérdése van, tájékoztatást szeretne kérni?

Lépjen velünk kapcsolatba!

Érdeklődés